Važan dan u karijeri Španjolca i Aprilije

Aleix Espargaro slavio u Argentini

Devet različitih vozača je bilo na podijumu na prve tri trke sezone, ali Espargaro je taj koji vodi sa sedam bodova prednosti u poretku u odnosu na Južnoafrikanca Brada Bindera iz KTM-a.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 03. 04. 2022. u 23:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

To je bio njegov 200. nastup u kraljevskoj klasi. I prva pobjeda u karijeri uopće. Aleix Espargaro. Španjolac je prvi prošao ciljem na trećoj utrci sezone onoj za VN Argentine. Stariji od braće Espargaro je od početka utrke vodio borbu s zemljakom Jorgeom Martinom.

Martin je vodio, Aleix je strpljivo čekao svoju priliku, prije nego što će krenuti u napade osam krugova prije kraja. Uspio je dva puta proći Martina ali nije ostao u vodstvu zbog pojedinih grešaka koje je pravio. Na kraju je uspio, pet krugova prije kraja, Aleix je preuzeo vodstvo koje nije ispuštao do kraja.

U cilju je imao osam desetinki prednosti u odnosu na Martina. Treće mjesto je pripalo Alexu Rinsu. Malo je nedostajalo da se na postolju nađe i drugi brat Espargaro, ali je on odustao zbog pada u 15. krugu. Nedeljna pobjeda Aleixa Espargara prva je za Apriliju u MotoGP klasi. Devet različitih vozača je bilo na podijumu na prve tri trke sezone, ali Espargaro je taj koji vodi sa sedam bodova prednosti u poretku u odnosu na Južnoafrikanca Brada Bindera iz KTM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close