Godine ne brojim...

Loeb se vratio i odmah slavio u Monte Carlu

U pretposljednjem specijalu, Ogieru je stradala prednja lijeva guma u trenutku kada je imao lijepih 25 sekundi prednosti, pa je Loeb uspio doći do 80. pobjede u WRC-u i osme u Monte Carlu.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 01. 2022. u 19:55 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do prije samo nekoliko dana smo ga gledali u pustinji Saudijske Arabije kako se bori za trijumf na Dakaru. Već je krajem ovog tjedna bio za volanom Forda na startu Svjetskog reli prvenstva u Monte Carlu. Koji već po tradiciji nudi puno uzbuđenja, posebno kada na stazi ima leda i snijega kao što je bilo ovaj put.

Drugog dana devetorostruki prvak, Sébastien Loeb je ostvario tri pobjede što je mnoge iznenadilo, prije svega jer je njegov automobil "M-Sport Ford Pume Rally 1" za mnoge bio nepoznanica, kao i činjenica da je za suvozača uzeo Isabelle Galmiche. Međutim kako očito Ford nije loš, naprotiv, tako je Galmiche u svijetu relija prisutna već punih 27 godina i itekako je iskusna.

Video: WRC Rallye Monte Carlo 2022 Best of Winner Sébastien Loeb Isabelle Galmiche

Nakon što je bio najbrži na tri brzinca, Loeb je ušao u povijest kao najstariji lider WRC serije koji ima 47 godina, 10 mjeseci i 26 dana. Ali svoje neupitne kvalitete je pokazao i Sébastien Ogier u Toyoti. Ogier je vodio dva brzinca prije kraja, ali Loeb je na koncu uspio stići do pobjede.

Video: Rallye Monte Carlo 2022 Best of Big Jump WRC Loeb Ogier crazy limit

U pretposljednjem specijalu, Ogieru je stradala prednja lijeva guma u trenutku kada je imao lijepih 25 sekundi prednosti, pa je Loeb uspio doći do 80. pobjede u WRC-u i osme u Monte Carlu. Pa je postao najstariji vozač koji je pobijedio na jednoj utrci Svjetskog reli prvenstva. Istovremeno je ušao u povijest kao vozač koji je osvojio prvi WRC reli s hibridnom tehnologijom. Galmiche je postala prva žena na najviše postolju Svjetskog reli prvenstva još od Fabrizije Pons davne 1997. godine. Treće mjesto pripalo je Britancu Craigu Breenu.

Kopirati
Drag cursor here to close