Rusi poslao poruku

Mazepin će tužiti momčad Haasa

"Prekid ugovora sa sponzorom nije morao da ima nikakve veze sa mojom budućnošću u samoj momčadi. Tako da su oni zapravo o svemu donijeli dvije posebne odluke. Nisam dobio svoj novac tako da ćemo se vidjeti na sudu", rekao je Mazepin.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 21. 06. 2022. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon napada Rusije na Ukrajinu, stvari u svijetu sporta su se počele drastično mijenjati. Niti Formula 1 nije izuzetak, jer je sve više mladih vozača u automobilizmu opće, kao i sponzora, momčadi. Prvi je stradao Nikita Mazepin kojeg je otpustio američki Haas. I tu nije bio kraj priče, točnije prije otpuštanja vozača, momčad je raskinula ugovor sa tvrtkom Uralkali, ruskim proizvođačem kalijeva gnojiva u vlasništvu ruskog milijardera i prijatelja Vladimira Putina Dimitrija Mazepina (53), Nikitina oca, čije je ime stajalo uz njih u nazivu momčadi prošle sezone.

Nakon što je ostao bez posla, Nikita je pokrenuo fondaciju "We compete as one" preko koje prikuplja financijsku pomoć za sportiste koji zbog sankcija i suspenzija ne mogu da se bave svojim poslom i da nastupaju. O ovoj fondaciji se raspravljalo na Ekonomskom forumu u St. Petersburgu, točnije Mazepin je govorio između ostalog o svojoj fondaciji, odnosno problemima sa kojima se suočio nakon što je otpušten.

" Dan i za mene kao i za sve ostale ima samo 24 sata. I to je postalo kristalno jasno onog momenta kada sam izgubio sve za šta sam radio cijelog života. Bukvalno u jednom danu. Ostao sam sa strane, bez svega na šta sam navikao. Momčad me zaboravila. Trebalo mi je određeno vrijeme da shvatim što se dogodilo. Kada sam "svario" odlučio sam pomoći i drugim sportistima koji su se našli u sličnoj situaciji. Sada svoje slobodno vrijeme ulažem u rad fondacije. U početku sam se plašio kako takva pomoć neće biti potrebna ali me je vrijeme demantiralo.Fondacija je osnovana zbog onih kojima je uskraćena mogućnost da se takmiče na najvišem nivou iz razloga koji nisu sportski. Nije rijetko da neki od njih ne znaju kako da nastave dalje. To je trauma koja zahtijeva prilagođavanje", pojasnio je Mazepin. O situaciji koja je nastala u momčadi Haas, Mazepin kaže:

"Formula 1 je prvatni biznis. U momčadi Haasa glavnu riječ vode Gene Haas i Guenther Steiner. Oni donose odluke, ne Formula 1.Još uvijek mi nisu platili. Smatram da je trebalo bar da podmire plate do onog momenta dok sam bio pod ugovorom. Takođe, vjerovatno bi trebalo da mi plate i neku nadoknadu zbog raskida ugovora i nadoknade štete. U tom momentu me je cijeli svijet šutnuo u "jedno mjesto". Možda griješim, ali to je moje mišljenje. Samo iznosim činjenicu da oni nisu ispunili svoje ugovorne obaveze. Također, moram da naglasim da smo imali dva različita ugovora. Prekid ugovora sa sponzorom nije morao da ima nikakve veze sa mojom budućnošću u samoj momčadi. Tako da su oni zapravo o svemu donijli dvije posebne odluke. Nisam dobio svoj novac tako da ćemo se vidjeti na sudu", rekao je Mazepin.

Kopirati
Drag cursor here to close