Španjolac nakon Australije

Sainz: Bolje vozim bez slijepog crijeva

Možda da preporučim i ostalim vozačima da izvade slijepo crijevo, možda je u tome trik", rekao je nakon svega Španjolac
AutoMoto / AutoMoto Sport | 27. 03. 2024. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gerhard Berger je nešto slično napravio 1997. godine. Propustio je dvije utrke što zbog zdravstvenih problema što zbog smrti oca, prije nego što će ostvariti trijumf na Hockenheimu. Prvi i jedini te sezone, deseti u karijeri, posljednji uopće, s obzirom na to da je to bila njegova zadnja u karijeri. Sada je nakon operacije slijepog crijeva Carlos Sainz ostvario trijumf u Australiji.

Dobro, realno da je sve bilo u redu s bolidom Max Verstappena vjerojatno nitko ne bi spominjao Španjolca. Uostalom, u Ferrariju već je otpisan, na njegovo mjesto dolazi Lewis Hamilton. Sainz koji je jedini od 13. studenog 2022. godine uspio pobijediti, a da nije vozač Red Bulla. Jer od Russella i VN Brazila, vozilo se ukupno 26 utrka. Max je prvi ciljem prošao 22 puta, Perez dva.

Nije sama operacija napravila problem Sainzu. Nakon iste nije mogao neke stvari koje su važne u pripremi utrke. Nije ga bilo na simulatoru, nije ga bilo u teretani. Tu je bio i poseban način ishrane, puno toga. Ali eto, Španjolac je došao na stazu, iskoristio svoju priliku i možda donekle zabrinuo čelnike Ferrarija koji su donijeli odluku takvu kakvu jesu.

"Život je nekada ringišpil. Prvo sam saznao da neću biti dio ekipe, onda sam dohvatio postolje u Bahreinu. Onda je došla operacija, pa pobjeda. Stvarno ludo. Možda da preporučim i ostalim vozačima da izvade slijepo crijevo, možda je u tome trik", rekao je nakon svega Španjolac koji bi ipak nakon ove sezone mogao ostati u Formuli 1. Ako nastavi voziti kao na početku, sigurno je da će se pojaviti neka ekipa.

Kopirati
Drag cursor here to close