Gotova karijera

Schumacher odlazi iz utrke Formule 1

AutoMoto / AutoMoto Sport | 04. 10. 2012. u 09:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Mercedesa i sedmerostruki svjetski prvak Nijemac Michael Schumacher otkrio je danas da će se na kraju sezone povući iz Formule 1.

Schumacher je ostao je bez mjesta u bolidu, pošto je Mercedes u svoje redove doveo Lewisa Hamiltona, dok je drugi vozač Nico Rosberg.

"Odlučio sam da se povučem na kraju godine. Osjećam veliko olakšanje. Da sam želio, mogao sam ostati. U nekom trenutku je dobro reći zbogom, iako sam još u stanju da se natječem s najboljim vozačima. Ne ljutim se, u drugačijim uvjetima postigli bismo veliki uspjeh", rekao je Schumacher novinarima uoči utrke za Veliku nagradu Japana.

Slavni Nijemac je 2006. godine odlučio da ode u mirovinu, međutim 2010. se vratio na stazu, ali je samo jednom uspio da se popne na podijum, prenosi Tanjug.

"Bez sumnje nismo ostvarili cilj i stvorili pobjednički tim u Mercedesu, ali ponekad može više da se nauči iz poraza nego pobjeda. Kada se sve sabere mogu da budem zadovoljan karijerom. Želim da se koncentrišem na ostatak sezone i uživam u utrkama", dodao je Schumacher.

Kopirati
Drag cursor here to close