Neću ići u Japana

Stoner u strahu od radijacije ne želi sudjelovati na Velikoj nagradi Japana

AutoMoto / AutoMoto Sport | 17. 07. 2011. u 14:51 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Repsol Honde Casey Stoner izjavio je da neće putovati na Veliku nagradu Japana u listopadu zbog straha od radijacije.

Utrka u Japanu trebalo je da bude održana 24. travnja, ali je odgođena za 2. listopad zbog razornog potresa u Japanu, koji je pratio tsunami. Sve to je dovelo do oštećenja i radijacije u nuklearnoj elektrani u Fukušimi, koja se nalazi oko 180 kilometara od staze. No, japanske vlasti tvrde da je područje sigurno.

Jorge Lorenzo i Valentino Rossi su prije nekoliko tjedana iskazali zabrinutost oko odlaska u Japan, ali je Stoner prvi vozač koji je objavio da sigurno neće sudjelovati na Velikoj nagradi Japana.

"Neću da idem u Japan", rekao je Stoner, trenutno vodeći u generalnom plasmanu kraljevske klase MotoGP prvenstva.

"Siguran sam da većina vozača dijeli moje mišljenje. To je moja odluka i vjerujem da organizatori moraju da razmisle što im je činiti. Već smo unutar tima pričali, ne detaljno, ali oni znaju moj stav".

Stoner je istaknuo da vjeruje da bi ta njegova odluka mogla da ima posljedice.

"Ako ne bude utrke, ne mogu da budem kažnjen. Ali, u svakom slučaju, neću ići jer sam već donio odluku. To, naravno, ne znači da ne podržavamo Japan", istaknuo je Stoner.

Kopirati
Drag cursor here to close