Sjajan početak za vozača Ferraria

Uz malo sreće Beganović u prvoj utrci završio kao treći

Kako je Mini kažnjen, u plasmanu je spušten tek na osmo mjesto. U plasmanu je došlo do pomjeranja, Bortoleto je na kraju bio pobjednik, Oliver Goethe drugi, Beganović treći.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 05. 03. 2023. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan nastup mladog Dine Beganovića u prvoj utrci GP3 serije. Na stazi Sakhir u Bahreinu, Beganović se dokopao postolja, zauzeo je treće mjesto. Nakon nastupa u petak, u kvalifikacijama Beganović je bio osmi, dok je na jučerašnjoj sprint utrci bio četvrti.

Danas je Dino odradio sjajnu utrku, manirom iskusnog vozača. Na startu je ispred sebe imao sedam bolida, prije prvog zavoja se stvorila velika gužva, ali je Beganović ostao na stazi uz manje probleme, te se spustio na sedmo mjesto.

U osmom krugu Tommy Smith se okrenuo, Mari Boya je odustao, pa se prvi put pojavio na stazi sigurnosni automobil. Beganović je u nastavku držao šesto nakon što je prošao Kaylena Fredericka, čekajući svoju priliku u završnici utrke, da se približi postolju. Gabriele Minì je vodio dugo, ispred Gabriela Bortoleta i Olivera Goethea.

Grégoire Saucy, Švicarac, vozač ART Grand Prix je imao problema sa svojim gumama što je Beganović iskoristio dva kruga prije kraja. Utrka je na kraju završena pod sigurnosnim automobilom, međutim, kako je Mini kažnjen, u plasmanu je spušten tek na osmo mjesto. U plasmanu je došlo do pomjeranja, Bortoleto je na kraju bio pobjednik, Oliver Goethe drugi, Beganović treći. 

Zaostatak vozača Prema Racinga je nakon utrke bio +1.109. Ukupno je nakon prvog nastupa inkasirao 15 bodova, dok je nakon četvrtog mjesta u sprintu dodao sedam, pa ima 22 boda u ukupnom poretku. Jedan manje od Goethea, četiri od Brazilca Bortoleta.

Kopirati
Drag cursor here to close