Nizozemski wunderkind

Verstappen najavio napad na Mercedes

AutoMoto / AutoMoto Sport | 19. 07. 2016. u 16:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek mu je 18 godina, a već ga vide u borbi za ovogodišnji naslov F1 prvaka. Max Verstappen na to odmahuje rukom, ali svejedno obećava velike stvari. 

Iako je u prve četiri utrke sezone vozio za Toro Rosso, nizozemski wunderkind sada je, kao član A tima u vlasništvu energetskog giganta, samo deset bodova iza timskog kolege Daniela Ricciarda. 

Pomogla je tomu i ona senzacionalna pobjeda na VN Španjolske u debiju za Red Bull, trijumf zbog kojeg mnogi vjeruju da se, usprkos 78 bodova deficita u odnosu na lidera Nicu Rosberga, može naći čak i u borbi za naslov.

“Za takvo bi se što moralo dosta toga poklopiti, ali razlika između trećeg i šestog mjesta je mala, a ja sam tu da završim što bolje plasiran”, izjavio je najmlađi F1 pobjednik u povijesti.

Prošlog vikenda  boravio je u Italiji, gdje je primio posebno priznanje - trofej Lorenzo Bandini koji se u spomen na slavnogTalijana dodjeljuje vozačima/momčadima koji su ostavili poseban dojam. 

Jasno, spopali su ga tamo talijanski novinari, ali on nije imao ništa lijepo za reći...

“Na žalost, to ovdje moram reći. Na početku sezone Red Bull je bio iza Ferrarija, a sada smo ispred. Sljedeća meta je Mercedes”.

Hoće li već nadolazećeg vikenda na Hungaroringu uspjeti u naumu, ostaje nam vidjeti. 

Kopirati
Drag cursor here to close