Nakon utrke u Meksiku

Wolff: Volio bih da imamo prednost, ali nemamo

Kada pogledate matematičku vjerojatnost, onda bih radije imao 19 bodova prednosti nego zaostatka, ali tako je kako je" poručio je Toto Wolff.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 10. 11. 2021. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon subotnjih kvalifikacija, Mercedes je imao prednost u odnosu na Red Bull. Kakva takvu, ali prednost. Međutim, već nakon starta je Mercedes nestao. Hamilton je nešto pokušavao, ali Red Bull je bio brz. I čini se da je u posljednje vrijeme Red Bull brži, ne samo u Meksiku. Toga je svjestan Toto Wolff. Hamilton je završio 16 sekundi iza Verstappena koji je povećao prednost u borbi za naslov prvaka na 19 bodova.

Na udaru se našao Bottas koji nije "odradio" posao onako kako treba, kako su očekivali u Mercedesu. Finac je na kraju odvozio najbrži krug i osvojio jedan bod. Taj bod u konstruktorskom poretku znači dvostruko za Mercedes jer su ga ukrali Red Bullu i zadržali prednost ispred njih u poretku baš za jedan bod.

"U Valtterijevu obranu, koliko god bilo dobro, sve je krenulo po zlu u prvom zavoju. Onda je očito kotač zapeo na osovini u boksu i od tada nadalje sve je zapravo bilo oko toga da uzmemo taj jedan bod od Maxa što nije bila velika utjeha. Idemo u Brazil koji nije bio puno bolji u prošlosti, ali barem vjerujemo da možemo imati solidan bolid tamo, puno bliže Red Bullu nego ovdje. Prilično sam realistična osoba, ali volim utrkivanje jer se svašta može dogoditi. Nitko od nas neće napustiti Meksiko s razmišljanjem da nam naslov bježi.Naš bolid je bio izuzetno dobar u Turskoj i mislim da imamo sve za pobjedu. Kada pogledate matematičku vjerojatnost, onda bih radije imao 19 bodova prednosti nego zaostatka, ali tako je kako je" poručio je Toto Wolff.

Kopirati
Drag cursor here to close