WWCOTY

Besima Svraka: Prva predstavnica iz BiH u Svjetskom žiriju za automobil godine od strane žena

Unatoč ograničenim mogućnostima za žene u ovom području, stvorila je ključni dio svog časopisa nazvan "FBL Vozačice – Žene iza volana".
AutoMoto / Flash | 05. 07. 2024. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Drago nam je što možemo pozdraviti Besimu Svraku u žiri, koji sada uključuje suce iz 54 zemlje", stoji u službenoj objavi WWCOTY-ja.

WWCOTY je kratica koja označava "Women's World Car of the Year". To je međunarodna nagrada koja se dodjeljuje najboljim automobilima prema glasovima ženskih novinarki automobilskih stručnjakinja diljem svijeta. Ova inicijativa ima za cilj prepoznavanje automobila koji najbolje odgovaraju potrebama i preferencijama žena vozača i korisnica širom svijeta. Nagrada se dodjeljuje u nekoliko kategorija, kao što su najbolji obiteljski automobil, najbolji gradski automobil, najbolji luksuzni automobil itd.

Besima Svraka, urednica portala Fashion.Beauty.Love, pionirka je nove ere u novinarstvu motornih vozila u Bosni i Hercegovini.

Unatoč ograničenim mogućnostima za žene u ovom području, stvorila je ključni dio svog časopisa nazvan "FBL Vozačice – Žene iza volana".

Ova inicijativa izaziva stereotipe i osnažuje žene, mijenjajući percepciju o ženama za upravljačem s motom "Vrijeme je za promjenu perspektive".

"Jako sam uzbuđena zbog prilike da budem dio ovog značajnog tima žena", kaže Besima, posvećena rušenju predrasuda i inspiriranju žena diljem svijeta.

"Danas s ponosom predstavljam Bosnu i Hercegovinu kao članicu međunarodnog žirija za Women's Worldwide Car of the Year. Ovo je prvi put da BiH ima svoju predstavnicu u ovom prestižnom žiriju iz 54 zemlje. Ova prilika naglašava važnost žena u automobilskoj industriji i rastući utjecaj novinarki na globalnoj razini. Prošle godine smo s entuzijazmom pokrenuli rubriku 'FBL drivers – žene za volanom', koja se suprotstavlja predrasudama prema ženama za volanom. Naš cilj je inspirirati žene koje teže ostvariti svoje snove, uključujući one u svijetu automobila. Zahvaljujem Tini Vujanović iz Srbije što je predložila Bosnu i Hercegovinu, što nas danas čini dijelom ove predivne priče o ženama i automobilima. Uz podršku i zajedništvo, možemo rušiti predrasude i stvarati bolju budućnost u kojoj se svaka žena osjeća slobodno i samopouzdano za upravljačem svog automobila", kazala je Besima za Bljesak.info.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by WWCOTY (@wwcoty)

Časopis FBL već više od desetljeća značajno oblikuje krajolik životnog stila Bosne i Hercegovine, poznat po angažirajućom i poticajnom sadržaju koji privlači širok krug čitatelja.

Automobilsko tržište Bosne i Hercegovine se razvija, s jakim tržištem rabljenih vozila i rastućim interesom za SUV-ove i električna vozila. Unatoč ekonomskim izazovima, postoji snažan entuzijazam za njemačke brendove poznate po pouzdanosti i prestižu. Razvojem infrastrukture, posebno u urbanim središtima, zemlja postaje i strateška tranzitna točka u regionalnoj automobilskoj trgovini.

"Besimino uključenje u WWCOTY ne samo da ističe njezin izvanredan doprinos novinarstvu motornih vozila, već i jača našu misiju raznolikosti, stručnosti i pozitivnih promjena u svijetu automobila", stoji u službenom priopćenju WWCOTY-ja.

Kopirati
Drag cursor here to close