The Times

Britanski poljoprivrednici mogli bi s Land Rovera prijeći na Nivu

AutoMoto / Flash | 02. 02. 2015. u 22:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Velikoj Britaniji raste interes za automobil ruske proizvodnje Niva tvornice AvtoVAZ, uslijed čega bi prodaja ruskog terenca mogla zabilježiti značajan rast, prenosi The Times.

Prema podacima britanskog lista, Niva bi krajem 2015. na tržištu terenskih vozila mogla zauzeti prostor koji će se osloboditi nakon što proizvodnja modela Land Rover Defender bude obustavljena, jer ne zadovoljava suvremene zahtjeve u pogledu sigurnosti i ekologije, piše Ruski vjesnik.

Kako prenosi The Times, glavne prednosti ruskog automobila u usporedbi s drugim terenskim vozilima su niska cijena i poštivanje svih zahtjeva sigurnosti. Niva se može nabaviti za samo 13 tisuća funti, a nedostatak klima uređaja i radio-prijamnika nema presudni značaj za poljoprivrednike.

"Unatoč zastarjelom izgledu, broj novih Lada na britanskim cestama i farmama raste zbog njihove povoljne cijene i iznenađujuće dobrih performansi kretanja po neravnom terenu", piše list.

Ranije je objavljeno kako su za isporuke automobila Niva zainteresirani i grčki poduzetnici, koji trenutno vode pregovore s tvrtkom AvtoVAZ. "Potražnja za Nivom je postojala i postoji.

Jedino što predstavlja prepreku su birokratski uvjeti koje nam postavlja Europska unija prilikom izvoza gotovih proizvoda iz Rusije", izjavio je rukovoditelj skupine za trgovinsko-ekonomske odnose u ruskom veleposlanstvu u Grčkoj Valerij Nikolaev.

Kopirati
Drag cursor here to close