online učionica

Domaća aplikacija za online pripremu vozačkog ispita

AutoMoto / Flash | 10. 08. 2015. u 13:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko želite da polažete vozački ispit ili obnovite svoje teorijsko znanje o prometnim propisima domaći tim programera pripremio je aplikaciju za vas. Tim studenata je razvio aplikaciju za interaktivno učenje prometnih propisa, a posebno prilagodio budućim vozačima koji trebaju polagati teorijski dio vozačkog ispita.

SpesDriver je nastao kao projekt jednog srednjoškolca koji se prije polaganja vozačkog ispita suočio s tradicionalnim načinom učenja i odlučio to promijeniti.

''Cilj projekta je bio da omogućim brzo i zabavno učenje prometnih propisa primjenjujući moderne tehnologije i napredne tehnike učenja'', kaže Darko Lukić, osnivač projekta.

Aplikacija za testiranje sadrži sva pitanja koja je objavilo Ministarstvo za obrazovanje, znanost i mlade Bosne i Hercegovine. Aplikacija je vrlo jednostavna i intuitivna, nije potrebna registracija, već samo da odaberete kategoriju i vježbate.

''Napravio sam jednostavnu aplikaciju, primijetio sam da se ljudima to sviđa, pa sam riješio da tako i ostane'', kaže Darko.

Prema riječima Lukića danas aplikaciju koristi veliki broj kandidata, a neke auto škole i kao pomoć pri održavanju teorijske nastave. Projekt postoji kao Android aplikacija, a napravljen je i popis auto škola u gradovima Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući modernim tehnikama za programiranje korisničkog interfejsa aplikaciju je moguće vrlo lako koristiti na mobilnom telefonu, tabletu, laptopu, desktopu ili bilo kom drugom uređaju.

Opcija 'ugrađena aplikacija' omogućuje svim auto školama da online testove besplatno koriste na svojim web siteovima.

''Auto škole su do sada plaćale velike sume novca kako bi omogućili svojim kandidatima da pripremaju vozački ispit na svojim web siteovima. Rezultat su bile web aplikacije loše kvalitete greškama koje su sporo ispravljane. Naš projekt pruža kvalitetnu aplikaciju besplatno, lako se ugrađuje i greške se brzo ispravljaju'', kaže Lukić.

Ovaj mladi tim planira uložiti još mnogo truda kako bi unaprijedili aplikaciju i proširili projekat na zemlje u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close