Proizvodnja terenca

Ford investira 200 milijuna eura u Rumunjsku

AutoMoto / Flash | 30. 03. 2016. u 15:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki proizvođač automobila Ford Motors će investirati 200 milijuna eura (224 milijuna dolara) u proizvodnju manjih sportskih vozila EcoSport u svom rumunjskom ogranku Automobile Craiova, najavio je izvršni direktor Forda zadužen za Europu James Farley.

Ford je preuzeo posrnulog rumunjskog proizvođača Automobile Craiova 2008. godine i u toj tvornici proizvodi model B-Max, ali su zbog male tražnje prekidi proizvodnje u tom pogonu postali uobičajeni, prenosi Reuters.

''Proizvodnja sportskog terenca EcoSport počet će u jesen 2017. godine'', rekao je Farley novinarima tijekom posjete pogonu u južnoj Rumunjskoj, prenosi Al Jazeera.

Dodao je kako će ''od tog trenutka Craiova postati jedini pogon za proizvodnju EcoSport modela za prodaju na tržištu Europe, osim Rusije''.

Kako je naveo direktor Forda za Europu, američka kompanija se nada kako će zadržati postojeću razinu zaposlenih u Rumunjskoj.

Farley je istaknuo kako očekuje da će u ovoj godini Ford prodati više od 200.000 sportskih vozila u Europi, što bi bilo povećanje od 30 posto u odnosu na godinu ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close