Nakon skandala

Hans Dieter Poetsch novi predsjednik Volkswagena

AutoMoto / Flash | 01. 10. 2015. u 16:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen je potvrdio da će dosadašnji glavni financijski direktor Hans Dieter Poetsch biti imenovan za predsjednika Upavnog odbora autoproizvođača koji je suočen sa skandalom vezanim za softver koji je varao prilikom testova američke vlade na emisijske plinove, prenosi Anadolu Agency (AA).

Poetsch je glavni finansijski direktor Volskwagena još od 2003. godine. Iz kompanije su objavili da će ga prvo predložiti Odboru, a zatim i imenovati za predsjednika.

Također, su istakli da je sastanak "posebnih dioničara" otkazan za 9. studeni.

Razlog je što bi istraga koju u kompaniji provodi zakonski ovlaštena firma Jones Day mogla potrajati nekoliko mjeseci i što ne bi bila završena do sastanka. To bi značilo da kompanija ne bi mogla dati odgovore na osnovna pitanja dioničara.

Volkswagen je, također, priopćio da je imenovano pet članova komisije koja će nadgledati napredak istrage. Cilj je da se utvrdi kako su automobili opremljeni softverom koji je uključivao kontrolu emisije tijekom testa, a potom se gasio tijekom uobičajene vožnje.

Na čelu komisije bit će Berthold Huber, koji je od 25. travnja vršitelj dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Volkswagena.

Kopirati
Drag cursor here to close