Sedam milijuna

Japanci nam kupuju ekološka vozila

AutoMoto / Flash | 19. 08. 2015. u 07:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvoj idućoj sjednici Parlamenta BiH na dnevnom redu trebala bi biti ratifikacija sporazuma po kojem Vlada Japana donira BiH više od sedam milijuna maraka za nabavku hibridnih vozila i vozila koja koriste ekološki čist dizel.

Kako piše Glas Srspke, sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Japana o realizaciji grant pomoći potpisan je 11. ožujka, a nakon ratifikacije konačno bi mogla početi njegova realizacija. Sporazum je u ime BiH potpisao tadašnji ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija.

''Hibridna vozila i vozila koja koriste ekološki čist dizel bit će dodijeljena lokalnim zajednicama u BiH i to za potrebe ustanova socijalne zaštite. Procedura nabavke bit će obavljena u Japanu, a samu proceduru vodi agent kojeg je angažirala japanska Vlada. Agent će imati zadatak u suradnji s nadležnim institucijama u BiH utvrditi točan broj i potrebe krajnjih korisnika'', pojasnili su u Veleposlanstvu Japana u BiH.

Sporazumom je planirana nabavka ekološki prihvatljivih vozila nove generacije kao što su hibridna vozila, plug-in hibridna električna vozila, električna vozila i clean diesel vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close