strpljenja

Kolone vozila na GP Doljani

AutoMoto / Flash | 25. 06. 2016. u 07:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povoljni uvjeti za vožnju karakteriziraju ovoga jutra prometnu situaciju u BiH. Promet se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama s aktualnim sanacijskim radovima.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Duge kolone vozila zabilježene su na GP Doljani gdje se na izlazu iz naše zemlje čeka do jedan sat. Svima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije granične prelaze Bijača, Crveni Grm i Gabela Polje, gdje su zadržavanja znatno kraća. Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na GP Bosanska Gradiška gdje se trenutno na ulazu u našu zemlju čeka do 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close