Novi automobili

Ministar Helez uručio ključeve 20 Seata ratnim vojnim ivalidima

AutoMoto / Flash | 26. 12. 2014. u 12:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata osigurali su sredstva za nabavku 20 automobila ratnim vojnim invalidima (RVI) 100 posto I skupine koji su ispunili uvjete za ostvarivanje tog prava.

Na svečanosti upriličenoj tim povodom, ključeve automobila ratnim vojnim invalidima uručio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez.

Nakon provedenog postupka javne nabavke kompanija ASA Auto d.o.o. Sarajevo je izabrana kao najpovoljniji ponuđač, a ratnim vojnim invalidima su isporučeni automobili marke "seat".

Vrijednost ugovora je 493.600 KM (bez PDV-a), a pojedinačna cijena automobila 24.680 KM (bez PDV-a).

Obraćajući se sudionicima prigodnog skupa, ministar Helez je kazao da je odabir dobavljača i korisnika realiziran u suradnji s predstavnicima ratnih vojnih invalida, kako je to i dosada rađeno.

Izrazio je očekivanje da će onaj tko bude izabran na poziciju federalnog ministra za boračka pitanja u narednom mandatnom periodu nastaviti ono što je s predstavnicima ove boračke kategorije dogovorila federalna vlada u aktuelnom sazivu.

U vezi s tim, Helez je podsjetio na plan da se u naredne dvije godine, uz redovnu dodjelu automobila, isporuči još po 20 automobila godišnje.

Uputio je čestitke u povodu aktuelnih i nastupajućih praznika i najbolje želje novim vlasnicima automobila, uz uvjerenje da će boračkim kategorijama biti posvećena još veća pažnja u narednom periodu.

Predsjednik Saveza RVI-paraplegičara FBiH Mujo Aganović iskazao je zahvalnost u povodu realizacije projekta dodjele automobila, istaknuvši korektnost i primjeren odnos Vlade FBiH i resornog ministarstva spram ove boračke populacije.

Aganović vjeruje da će ta suradnja i ubuduće biti na obostrano zadovoljstvo, te ističe očekivanje da će ukupan tretman ove, ali i svih drugih boračkih kategorija u narednom periodu biti još bolji i zasnovan na punom uvažavanju njihovog dostojanstva i stečenih prava.

U ovoj proračunskoj godini je već realizirana dodjela 60 automobila vrijednosti 1.458.000 KM (bez PDV-a), a, kako je rečeno, uključujući današnju dodjelu, dosad je u drugom krugu ukupno dodjeljeno 387 automobila, od ukupno 545 korisnika/ratnih vojnih invalida 100 posto I skupine.

Kopirati
Drag cursor here to close