Prođete s opomenom

Mostarci još uvijek ne moraju plaćati parking

AutoMoto / Flash | 08. 01. 2015. u 11:55 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trakavica oko naplate parkinga u Mostaru se još nije riješila, a iz tvrtke koja obavlja naplatu žale se kako većina Mostaraca ne plaća parking te uopće nema naviku raditi to. 

Ukoliko kontrolor uoči da na parkiranom automobilu nema parkirališne karte te ukoliko provjeri da usluga nije plaćena niti SMS porukom, dobit ćete opomenu u vidu dnevne karte koja iznosi 20 KM i proći ćete bez prekršajnog naloga.

''Mi smo dobili taj prekršajni nalog od Federalnog ministarstva pravosuđa, međutim, još nije stupio na snagu iz razloga što čekamo rješenje da nas uvrsti u bazu podataka, odnosno u registar novčanih kazni i trenutačno radimo na tome'', kazao je za Dnevni list Esad Memić, izvršni direktor JP ''MO-parking.''

Prema njegovim riječima, iako na automatima postoje detaljne upute oko plaćanja parkiranja, građani Mostara nemaju naviku plaćati isto.

''Neovisno o tome jesu li parkiralište planirali koristiti sat vremena ili dva, mi im kao opomenu izdajemo parkirališnu kartu za cijeli dan u iznosu od 20 maraka'', dodao je Memić, piše Dnevni list. 

Cijena parkiranja ovisi u kojoj zoni parkirate, tako ćete u prvoj zoni sat vremena parkiranja platiti 1,50 KM, u drugoj zoni 1,00 KM dok cijena sat vremena parkiranja u trećoj zoni iznosi 0,50 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close