Podnošljivo?

Na Doljanima čekanja od sat vremena

AutoMoto / Flash | 08. 08. 2015. u 07:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini magistralnih i regionalnih putnih pravaca, kao i na autoputu A-1 jutros se prometuje bez zastoja i vanrednih ograničenja, uz nešto jaču frekvenciju vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je izmijenjen režim prometa. Izdvajaju se putni pravci: Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Čelinac-Kotor Varoš, Ključ-Rogolji, Čapljina-Stolac, radove u Mostaru (prolaz kroz grad), zatim u Sarajevu (izgradnja vijadukta u Briješću i radovi na tranzitu), kao i radove na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju.

Zbog održavanja Polumaratona, danas će u vremenu od 10.00 do 12.30 sati dolaziti do povremenih kraćih obustava prometa na putnom pravcu Kupres-Šuica.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se više od sat vremena. Na prijelazima Ivanica, Prisika i Izačić na izlazu iz BIH čeka se do 45 minuta. Pojačan je promet vozila i na prelazima kod Neuma (Neum I i Neum II).

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su od 15 do 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za promet teretnih vozila zatvoreni su granični prelazi Gorica-Vinjani Donji i Brčko-Gunja.

Kopirati
Drag cursor here to close