Sarajevo

Na terenu između 40 i 50 specijalnih vozila za čišćenje snijega i sprječavanje poledice

AutoMoto / Flash | 29. 12. 2014. u 09:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zimska služba Kantonalnog javno-komunalnog poduzeća "Rad" Sarajevo jutros na terenu ima između 40 i 50 specijalnih vozila za čišćenje snijega i sprječavanje poledice.

Na terenu je i 120 radnika koji rade na ručnom čišćenju snijega s mostova, pločnika, stepeništa, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.

Sve prometnice prvog i drugog prioriteta koje održava Zimska služba "Rada" su prohodne i promet se može odvijati uz korištenje zimske opreme. Posute su materijalom za sprječavanje poledice i očišćene od snijega.

Đipa je dodao da se "u dva-tri slučaja promet malo teže odvija, a posebno u ulici Komatin koja je teška za održavanje".

Zimska služba preduzeća "Rad" održava prometnice od kantonalnog i općinskog značaja, ali na prostoru općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i dijela Novog Grada.

''Mi u Novom Gradu održavamo samo dio prometnica. Ulice u naseljima Buča i Boljakov Potok ne održavamo, osim onih od kantonalnog značaja'', kazao je Đipa dodavši da "na prostoru općina Ilidža, Hadžići, Vogošća i Ilijaš rade druge službe".

Također "Rad" ne održava prometnice ni prema olimpijskim planinama Igmanu i Bjelašnici, zaobilaznicu Put mladih Muslimana, zapadni izlaz i prilaz Sarajevo od Stupa do Blažuja, a ne održava ni put od Zetre prema Vogošći.

Kopirati
Drag cursor here to close