Njemačka prerada

Najekstremnija ikad: Lada Niva Monster

Njemački studio ZUBR predstavio je svoju verziju Lade Nive, idealnu za offroad vožnju po otežanim uvjetima – povišenu, proširenu i značajno modificiranu verziju Monster
AutoMoto / Flash | 02. 02. 2022. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najekstremnija ikad: Lada Niva Monster

Ljubitelji ekstremne vožnje po teškim terenima i inače cijene Ladu Nivu, a njezina nova prerada mogla bi mnogima izmamiti osmijeh na lice. Za verziju Lada Niva Monster zaslužan je njemački studio ZUBR, koji se i inače bavi preradama automobila. Kako je Niva načinjena na platformi idealnoj za modifikacije, čak se i ova Monster izvedba čini kao da je dio izvornog automobila.

Njemački su stručnjaci ruskom terencu podigli ovjes za čak 150 mm, a ugradnjom većih kotača dobili su čak 235 mm veći razmak od tla nego kod originala. Da je Monster spreman za ekstremne uvjete otkrivaju ne samo kotači nego i ugrađena “dihalica”, koja daje naslutiti da se ovim vozilom lako može savladati i duboka voda.

Nadalje, prošireni su i lukovi blatobrana, dodani su vrlo naglašeni plastični odbojnici, straga je, na poklopac prtljažnika, montirana rezervna guma pune veličine – dakle, Lada Niva Monster ima sve karakteristike naprednog offroad vozila. Obojana je u “terensku” sivomaslinastu boju, posebnog sastava, otpornoga na hrđu i ogrebotine. Spomenimo i dodatne detalje poput vitla, stepenice za lakši ulaz, i proširenih ispušnih cijevi, piše bug.hr.

S tehnološke strane, svjetla su prerađena na LED tehnologiju, ali to je otprilike sve što je “ispod haube” promijenjeno. Naime, i ovu Nivu pokreće isti ruski 1,7-litreni atmosferski benzinac s 82 KS, uz prijenos pogona na sva četiri kotača.

Za ovako ekstremno prerađeni terenac studio ZUBR traži nezanemarivih 44 tisuće eura, ali nude i brojne opcije personalizacije prema željama kupca. Na isporuku se čeka oko tri mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close