'Kontroverzno lice' za budućnost

Nakon četiri godine na tržištu BMW X7 stiže ovog ljeta u redizajniranoj i poboljšanoj verziji

X7 je dobio novi agresivniji prednji kraj s razdvojenim svjetlima i većom maskom koja svijetli u mraku.
AutoMoto / Flash | 19. 04. 2022. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći SUV u BMW ponudi X7 po pitanju estetike, tehnologije i motora doživio je prvo osvježavanje.

U osnovi, model ostaje orijentiran na udobnost i prostranost, ali s dodatnom sportskom notom u M Sport razini opreme i još učinkovitijoj varijanti M60i.

Glavna novost: prednji kraj velikog SUV-a stiže s novim licem koje možemo očekivati i na svim budućim modelima (X5, X6, Serija 5, 7...) s prednjim svjetlima podijeljenim na dvije razine. Gornja su LED dnevna svjetla dok veća i niže pozicionirana integriraju kratka i duga svjetla s LED matričnom tehnologijom, prenosi Auto Klub.

Rešetka hladnjaka zadržala je impresivne dimenzije prošlog modela, a sada svijetli kada je automobil otključan zahvaljujući funkciji "Iconic Glow" (standardna na M60i i opcija na drugim verzijama).

Foto: PR / Osvježeni BMW X7

I straga su svjetla doživjela izmjene i sada su izvedena s LED trodimenzionalnim efektom. Nadalje, u ponudi su i novi 20 i 21 inčni naplaci u M Sport paketu, dok BMW po želji može ponuditi i 23 colne naplatke, najveće ikad na nekom BMW modelu.

Što se tiče boja, debitiraju nova Marina Bay plava, dostupna isključivo za M60i, i Sparkling Cooper siva za sve razine opreme.

Foto: PR / Osvježeni BMW X7

BMW SUV velikih dimenzija (5,15 metara dužine, 2 m širine i 1,81 m visine) i dalje u kabini nudi izdašnu prostranost te konfiguraciju sa 7 ili 6 sjedala, s odvojenim sjedalima u drugom redu kako bi putnici pružili još veću udobnost.

Standardna oprema restiliziranog X7 uključuje četverozonsku kontrolu klime, trodijelni panoramski krov, kožne presvlake BMW Individual Merino i volan s integriranim ručicama za izmjene brzina. U vrlo dugačkom katalogu opcija mogu se dobiti audio sustav Bowers & Wilkins i krov Sky Lounge s LED točkama ističu se kako bi ponovno stvorili učinak zvjezdanog neba.

Na tehnološkoj razini, putnički prostor može biti oplemenjen dodatkom "BMW Live Cockpit Plus" s operativnim sustavom BMW OS 8 sa zakrivljenim zaslon od 12,3 inča za instrument ploču i 14,9 inča za središnji zaslon Infotainmenta.

Foto: PR / Osvježeni BMW X7

Po pitanju pogona za BMW-a X7 nude se tri 48-voltna blaga hibridna motora s integriranim xDrive pogonom na sve kotače, a svi dolaze u kombinaciji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Kopirati
Drag cursor here to close