Hrvatska

Poticaji do 70.000 kuna za kupovinu ekoloških vozila

AutoMoto / Flash | 21. 09. 2015. u 21:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska radi ono u čemu BiH može samo sanjati. 40% poticaja na cijenu vozila. Genijalno. Kod nas se i ne postavljaju pitanja zašto se takve akcije ne provode. Bitno je da svi uredno primaju plaće.

EU samo čeka dobre projekte koje treba napisati, obraniti i učiniti nešto dobro za građane države. Problem je što netko to treba uraditi. Tko će ako su svi zaposleni prema obiteljskom ili stranačkom ključu postavlja se pitanje. Kod nas manjka svega, a čini se najviše države.

Od iduće srijede, 23. rujna, svi zainteresirani građani i tvrtke moći će nabaviti hibridni, električni i plug in hibridni automobil uz bespovratni državni poticaj do 70.000 kuna.

U novoj rundi poticaja osigurano je 7,5 milijuna kuna, a osim auta, sufinancirat će se kupnja električnih skutera, motocikla i četverocikla za koje se mogu dobiti poticaji od 7500 do 30.000 kuna.

Poticaji iznose do 40% vrijednosti vozila, odnosno do 70.000 kuna za kupnju električnih, do 50.000 kuna za hibridna plug-in, a do 30.000 kuna za hibridna vozila.

Umjesto očekivanih godinu dana, posljednja runda poticaja trajala je manje od mjesec dana, stoga pripremite dokumente odmah da ne ostanete bez novca.

Kopirati
Drag cursor here to close