Pogledajte detalje

Procurile prve fotografije novog BMW-a Serije 7

AutoMoto / Flash | 01. 01. 2015. u 11:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvog dana 2015. procurile su u javnost i prve fotografije BMW-a serije 7.

BMW je na prednjem dijelu primijenio dizajnerska rješenja koja smo vidjeli na novoj generaciji modela kao što su Serija 3, X5 ili X6.

Maska hladnjaka je masivnija i isturenija nego na aktualnoj "sedmici", dok su farovi tanji i vizualno su spojeni sa okvirom maske.

Zadnji dio automobila je moderniji nego kod prethodnika.

Dvije simetrične ispušne cijevi koje izviruju iz donjeg dijela branika sada su veće i doprinose da automobil ima sportskiji izgled u poređenju sa odlazećim modelom, prenosi B92.

Unutrašnjost je tipična za BMW-ove luksuzne limuzine. Najuočljivija promjena odnosi se na veliki ekran multimedijalnog sustava koji je kod novog modela izdvojen na vrhu središnje konzole, dok je klaster komandi na samoj konzoli jednostavniji nego ranije.

Pored mjenjača nalaze se uobičajene iDrive kontrole.

Kada je reč o konstrukciji automobila, nova Serija 7 bit će lakša od aktualne generacije i do 200 kg, u zavisnosti od vrste motora i paketa opreme.

Pored karakterističnih šestocilindričnih i V8 i V12 motora, očekuje se da će "sedmica" u ponudi imati i 2.0 litarske četvorocilindrične pogonske jedinice, kao i Plug-In hibridnu verziju.

Kopirati
Drag cursor here to close