Marka

Renault oživljava Moskvich

AutoMoto / Flash | 14. 10. 2015. u 20:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski proizvođač automobila Renault mogao bi početi proizvodnju automobila pod imenom nekad vrlo popularnog sovjetskog brenda Moskvich, piše ruski list Izvestia.

Renault je ruskoj agenciji za patente (Rospatent) podnio zahtjev i potrebnu dokumentaciju za tvorničku marku pod ovim imenom, a zakonski rokovi za zaštitu nekadašnje marke Moskvich su već istekli.

Prije svega, prenosi Tanjug, Moskvich je Francuzima potreban da bi odvojili svoje ruske jeftine automobile od srednje cjenovne kategorije. U Europi se jeftiniji modeli Logan, Daster i Sandero prodaju pod brendom Dacia Renaultove kćerke firme u Rumunjskoj.

''Zbog toga oni uzimaju Moskvich kako bi sklonili Renault iz niskog cjenovnog segmenta'', rekao je Izvestiam analitičar VTB kapital Vladimir Bespalov.

Trgovačku marku Moskvich je ranije koristila istoimena moskovska tvornica koja je proizvodila automobile do 2001. godine. Na istom tom proizvodnom prostoru francuski Renault je je pokrenuo proizvodnju u okviru zajedničkog poduzeća s vladom Moskve.

Legendarni Moskvich je proizveden 1947. godine i bio je sve do raspada Sovjetskog Saveza izuzetno popularan. Model je napravio jedan od najvećih proizvođača automobila u Sovjetskom Savezu, ali je bankrotirao 2006. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close