Projekt Verne

VIDEO | Rimac uživo najavio robotaksi flotu za Zagreb do 2026.

Također su spomenuli ulaganje milijardi eura u Hrvatsku, stvaranje radnih mjesta te planove za uslugu u Zagrebu do kraja 2026. godine s prvih 50 do 100 automobila.
AutoMoto / Flash | 18. 07. 2024. u 00:30 Bljesak.info
ntervju s Rimcem i Pejkovićem o robotaksijima

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rimac Automobili, vođeni vizionarskim Matom Rimcem, predstavljaju jednu od najuzbudljivijih priča u europskom automobilskom sektoru.

Tvrtka je stekla svjetsku reputaciju kroz svoje inovativne pristupe električnim automobilima i tehnologijama autonomne vožnje.

Sa sjedištem u Svetoj Nedelji, blizu Zagreba, Rimac Automobili ne samo da postavljaju standarde u tehnološkim inovacijama, već su i ključni igrači u transformaciji autoindustrije prema održivim i naprednim rješenjima.

Prije točno tri tjedna Mate Rimac je domaćoj, pa i stranoj, javnosti predstavio dugoočekivani robotaksi, nazvan Verne, prema slavnom piscu Julesu Verneu za kojeg se kaže da je čovjek koji je izumio budućnost, a koji bi zagrebačkim ulicama trebao voziti 2026. godine.

Pisali smo već o tome da predstavljanje nije prošlo onako kako se to očekivalo, a nakon brojnih upita, kritika i komentara domaće javnosti Mate Rimac i izvršni direktor Vernea Marko Pejković odlučili su o svemu javno govoriti i to u intervjuu uživo.

Razgovarali su na Indexu s Ilkom Ćimićem o slučaju Robotaksi - o kašnjenju rokova, autonomnoj vožnji, vezi s HDZ-ovom vladom, trošenju javnog novca, izgradnji tvornice u Lučkom te drugim važnim temama.

Rimac je istaknuo da su se suočili s kašnjenjem rokova, no naglasio je njihovu predanost i važnost projekta za tehnološki sektor.

Pejković je dodao da će biti otvoreniji prema medijima te da je njihov cilj razviti uslugu robotaksija koja će biti konkurentna Uberu i taksijima po cijeni.

Također su spomenuli ulaganje milijardi eura u Hrvatsku, stvaranje radnih mjesta te planove za uslugu u Zagrebu do kraja 2026. godine s prvih 50 do 100 automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close