14.340 dolara

VIDEO | Rusi unaprijedili Ladu Nivu, ali s problemima u promjeni brzina

AutoMoto / Flash | 20. 09. 2024. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Rus je snimio recenziju novog automobila Lada Niva za 1,3 milijuna rubalja (14.340 dolara). Ruski AvtoVAZ ažurirao je multimediju stvaranjem velikog ekrana, što je onemogućilo promjenu brzina. Menadžer mu je rekao da se ne brine, samo treba malo pomaknuti ručicu mjenjača", objavio je na svom Twiter profilu renutni savjetnik i bivši zamjenik ministra ukrajinskog Ministarstva unutarnjih poslova Ukrajine Anton Gerašenko.

Podsjetimo, u svibnju 2022., zbog kontinuirane ruske invazije na Ukrajinu, Renault je prodao svoj kontrolni udjel državnom poduzeću NAMI za jednu simboličnu rublju. Međutim, sporazum je uključivao različite mogućnosti unutar šestogodišnjeg razdoblja za Renault da otkupi svoje imovine natrag. Nakon prodaje, proizvodnja svih modernijih modela (s brojnim komponentama iz inozemstva) je prekinuta.

Nakon tri mjeseca bez proizvodnje automobila, matična tvrtka Lada, AvtoVAZ, obnovila je proizvodnju starijih modela poput Nive i pojednostavljene verzije Grante.

Napredniji modeli nisu mogli biti proizvedeni zbog strogih sankcija nametnutih Rusiji zbog invazije. U travnju 2023. Lada je najavila da je lokalno modificirana verzija Veste (Vesta NG) spremna za masovnu proizvodnju.

Business Insider je izvijestio da je kao rezultat međunarodnih sankcija nametnutih nakon ruske invazije na Ukrajinu 2022. godine, Lada prešla na proizvodnju vozila bez zračnih jastuka, slično novim automobilima u Latinskoj Americi, uključujući Kia Rio, Kia Picanto, Hyundai Grand i10, Mazda 2, Chevrolet Spark i Chevrolet Onix, budući da zračni jastuci naprijed i sustavi protuproklizavanja (ABS) nisu obvezni u mnogim zemljama Latinske Amerike.

Kopirati
Drag cursor here to close