supertramvaj buduc´nosti

Ruski ‘batmobil’ bez konkurencije

AutoMoto / Flash | 09. 08. 2015. u 08:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novotarija ruske kompanije „Uralvagonzavoda“ pod imenom „Russia One“, ili R1, ima mnogo prednosti, piše njemački list „Velt“.

„Rusija je upravo ta zemlja koja se dugo godina namjerno oslanjala na ovakvu vrstu transporta, kao što je tramvaj. Sankt Peterburg i Moskva uz Melbourn i Berlin mogu se pohvaliti najdužim tramvajskim linijama na svijetu“, piše njemački novinar.

„Uralvagonzavod“, koji se bavi proizvodnjom tramvaja „Russia One“ (R1) naziva ga „prvim u svijetu tramvajem buisness-klase“. Svojim vanjskim izgledom podsjec´a na batmobil iz poznatog holivudskog filma.

„Rusi grade supertramvaj buduc´nosti, tramvaj mašte na kojeg c´e se ugledati čitav svijet“, komentira autor članka. Plemeniti materijali, nevjerojatna udobnost za javni prijevoz i futuristički vanjski izgled daju „šik-izgled“ ruskoj novotariji.

Masovna proizvodnja R1 počet c´e 2016. godine. Jekaterinburg c´e biti prvi grad koji c´e probati novi tramvaj. Nakon njega uslijedit će Omsk i Moskva. Cijena R1 c´e iznositi milijun eura, što je dva puta jeftinije od europskih pandana. Dizajner Aleksej Maslov je siguran da c´e se ruski tramvaj svidjeti stranim kupcima. Prema njegovim rečima, on c´e odlično izgledati na ulicama Dubaija, Abu Dabija i australijskog Melbourna, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close