Putnici

Savjeti putnicima: Nemojte se razboljeti u BiH

AutoMoto / Flash | 23. 02. 2015. u 11:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Makedonija, BiH, Albanija i Kosovo nalaze se na popisu londonske tvrtke International SOS kao destinacije na kojima je najopasnije razboljeti se prilikom putovanja, objavio je Washington post.

Naime, International SOS objavio je kartu svijeta na kojoj su posebno označene zemlje s najmanjim i najvećim rizikom za liječenje, ukoliko se putnici nađu u nevolji.

Karta je, kako se navodi, napravljena na osnovu 300.000 medicinskih slučajeva koje je u 2014. zabilježila kompanija, inače, specijalizirana za zdravstvenu zaštitu i usluge u hitnim slučajevima za one koji putuju u inozemstvo.

Zdravstveni izvještaj uzima u obzir opasnosti od zaraznih bolesti i infekcija kao i dostupnost i kvalitetu lokalne zdravstvene infrastrukture.

International SOS obilježio je Brazil, Rusiju, Indiju i Kinu kao visokorazvijene zemlje što znači da se u gradovima tih država može dobiti kvalitetna zdravstvena zaštita.

Najveći dio istočne Europe se vodi kao srednje rizičan, pa do visoko rizičnog, kao što su Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija i Kosovo.

U istu kategoriju se ubrajaju i Bjelorusija, Moldavija i Ukrajina, javlja Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close