Modernizacija

Talijanske kompanije žele uložiti u mostarske ceste

AutoMoto / Flash | 15. 06. 2015. u 16:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Italije u Bosni i Hercegovini Ruggero Corrias danas je u razgovoru s ministrom prometa i komunikacija Federacije BiH Denisom Lasićem naglasio prioritet usvajanja i provedbe europske agende.

''Europska agenda odvija se i putem modernizacije infrastruktura. Nekoliko talijanskih poduzeća izrazilo je interes za ulaganje u sektor putova, u Hercegovini, u području Mostara. S ministrom prometa Lasićem, radimo kako bi se taj interes mogao pretočiti u konkretne mogućnosti ulaganja'', kazao je talijanski veleposlanik.

Lasić i Corrias usuglasili su se da prioritet treba dati usvajanju i provedbi agende reformi dogovorenih sa Europskom unijom.

U ovom okviru, infrastruktura, i posebice modernizacija putne i autoputne mreže, predstavljaju fundamentalni sektor za socio-ekonomski razvoj zemlje, prema kojem talijanski investitori i kompanije izražavaju rastući interes.

U centru razgovora, također, razvoj zračne luke u Mostaru (u kojoj, gotovo isključivo, operiraju talijanske kompanije) i nova modernizacija željeznica, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close