Lucijan Carić

Teške riječi na račun Rimca: Muljator je i demagog

Carić, suvlasnik IT kompanije DefenseCode je na svom Facebooku objavio kako je ''Mate Rimac muljator i demagog e-Loanovsko-Trumpovskog stila…''
AutoMoto / Flash | 24. 05. 2021. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informatički stručnjak Lucijan Carić reagirao je na vijesti o novom velikom projektu Mate Rimca s kojim kreće u prvi korak prema realizaciji 3,4 milijarde kuna teškog projekta za razvoj i uspostavu mreže električnih autonomnih taksija u Zagrebu.

Carić, suvlasnik IT kompanije DefenseCode je na svom Facebooku objavio kako je ''Mate Rimac muljator i demagog e-Loanovsko-Trumpovskog stila (u kontekstu) tužne banane''.

''Ne, neće biti nikakve mreže električnih autonomno vozećih robotaksija 1. siječnja 2024. godine zato Jer Mate Rimac neće do tada proizvesti sustav autonomne vožnje, jer neće do tada proizvesti električni auto pogodan za taksiranje, pogotovo ne u količini potrebnoj za mrežu robotaksija'', naveo je.

Rekao je i kako Rimac ''ne kuži odakle ljudima dojam da je na javnoj sisi''.

''Ove milijarde koje se sada spominju za robotaksije su javna lova, a bilo je tu još sitnih perkova i prije. Honi soit qui mal y pense...'', napisao je te iznio ponudu Rimcu.

''Dam mu soma eura za svaki od 150 na današnji dan isporučenih C2, ako on meni da soma za svaki neisporučeni'', napisao je Carić.

 

Na njegove objave reagirali su i hrvatski znanstvenik Gordan Lauc, matematičar i biznismen Nenad Bakić i poduzetnik Saša Cvetojević. Oni su na Facebooku stali u obranu Rimca.

Carić se potom javio novom objavom. "Citiram sam sebe - obećanja moraju biti nerealna, inače su nevjerodostojna", piše Carić na početku novog statusa. "Hvala svima koji su mi skrenuli pozornost koliko sam glup, jadan, zavidan, debeo, ružan i star. To je uvijek konačni i neoborivi ratio argumentum. Ako to nije uspjelo, imate trump card - hrvatski jal, to uvijek pali", piše u objavi.

Na 'Fejsu' mu je znakovito i neizravno odgovorio i sam Mate Rimac.

"Meanwhile, svaki dan po 2 svjetska novinara testiraju proizvodnu verziju auta kojeg smo dizajnirali, razvili i proizveli u Hrvatskoj, usprkos svemu. Projekta za koji je 1.000 ljudi dalo krv, znoj i suze i godine svojih života, u koji smo uložili preko 130M Eura naših investitora (7M iz EU fondova) i koji je po mnogočemu digao letvicu onoga što je moguće. Ne u Hrvatskoj, ne u Europi, nego u cijeloj industriji - a to će se vidjeti u idućim mjesecima.

10+ testova nekih od najrelevantnijih svjetskih auto-novinara idu van idući tjedan.

Dobili su priliku testirati Hypercar prije nego kreću isporuke na stazi i cesti i to bez naše prisutnosti. To je nešto što se ne događa baš često. Stoga očekujemo vrlo relevantne rezultate testova.

Hvala svima na 'podršci i lijepim željama'. Gušt je vidjeti kako nas svi podržavaju", poručio je Rimac.

Kopirati
Drag cursor here to close