Tehnički problem

Tesla mora povući modele Y i 3 iz Njemačke

Obavijest je objavljena 29. lipnja, a izvijestio ju je javni servis Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) u subotu. Pogođeni automobili proizvedeni su ove godine i, prema RBB-u, uključuju vozila Model Y proizvedena u Teslinoj tvornici u blizini Berlina
AutoMoto / Flash | 03. 07. 2022. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačko regulatorno tijelo za automobilsku industriju pozvalo je Teslu Inc. da povuče svoje modele Y i 3 zbog tehničkog problema u sistemu automobila za hitne slučajeve.

Savezna uprava za motorni promet može narediti povlačenje samo u Njemačkoj, ali je na svojoj web stranici objavila da će biti pogođeno ukupno više od 59.000 ovih Tesla automobila u cijelom svijetu.

Njemačka agencija identificirala je kvar u sistemu za hitne slučajeve automobila, koji bi trebao automatski nazvati hitnu pomoć u SAD-u ili odgovarajuću liniju za hitne slučajeve u drugim zemljama, u slučaju ozbiljne nesreće. Pogođenim vlasnicima rečeno je da nazovu proizvođača ili se odvezu do ovlaštenog servisa radi ažuriranja softvera.

Obavijest je objavljena 29. lipnja, a izvijestio ju je javni servis Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) u subotu. Pogođeni automobili proizvedeni su ove godine i, prema RBB-u, uključuju vozila Model Y proizvedena u Teslinoj novoj tvornici u blizini Berlina, prenosi Bloomberg Adria.

Automobili Model Y također se proizvode u tvornicama grupe u Fremontu u Kaliforniji i u blizini Šangaja. Obje tvornice također proizvode model 3.

Tesline tromjesečne brojke o proizvodnji i isporuci stižu ovog vikenda i očekuje se da će prekinuti niz rekordnih rezultata od više kvartala, uglavnom zbog produženog zatvaranja tvornice u Šangaju zbog Covida 19 i logističkih izazova.

Glavni izvršni direktor Elon Musk rekao je da nove tvornice u Njemačkoj i Teksasu gube "milijarde dolara" dok proizvođač električnih vozila pokušava povećati proizvodnju.

Kopirati
Drag cursor here to close