PHEV, BEV ...

Toyota hibridna škola by Auto Nuić ulazi u 5. sezonu

AutoMoto / Flash | 24. 11. 2023. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toyota hibridna škola, iznimno uspješan i regionalno priznat, jedinstven projekt Toyote BH i Auto Nuića, uskoro će se nastaviti s svojom 5. sezonom.

Ovaj, prije svega edukativni projekt, za zadatak ima približiti nove tehnologije kupcima i korisnicima ne samo Toyota vozila nego i drugih brendova koji su je odnedavno počeli koristiti.

Toyota hibridna škola stvorena je s ciljem da svima onima koji planiraju kupovinu hibridnog vozila ili ih jednostavno zanima hibridna tehnologija pruži uvid u svijet hibrida. Pored toga cilj je naučiti polaznike na koji način voziti hibridno vozilo kako bi postigli najbolje performanse u pogledu potrošnje i emisija i na pravi način iskoristili njegov puni potencijal.

Uz poznate savjete štedljive i ekonomične vožnje hibrida, trening hibridne vožnje predstavlja korak-po-korak preporuke i savjete za konkretno upravljanje automobilom, upoznavanje sa svim instrumentima, režimima rada i kontrolama hibridnog sustava, na Toyota hibridnim automobilima: Toyota Corolla Cross HEV, Toyota C-HR HEV, Toyota RAV4 HEV, Toyota Yaris Cross HEV.

Naravno, neizostavni dio treninga je i vožnja potpuno nove TOYOTE PRIUS PLUG-IN HYBRID ELECTRIC, automobila koji je prije 25 godina pokrenuo hibridnu revoluciju.

No to nije sve jer Toyota hibridna škola od ove sezone će biti bogatija i za dio koji se odnosi na Plug In Hibridna vozila (PHEV) i baterijska električna vozila (BEV). Tako će polaznici imati mogućnost naučiti sve o baterijskim električnim vozilima i dobiti odgovore na sva pitanja vezana za korištenje i posjedovanje baterijskih električnih vozila poput: Koja je razlika između konvencionalnih automobila, hibrida, plug in hibrida i baterijskih električnih vozila? Koji je doseg električnog automobila i koji su faktori koji utiču na doseg električnog automobila? Kako se puni električni automobil? Koliki je vijek trajanja baterija električnih automobila? Je li skupo posjedovati električni automobil i koliki su troškovi održavanja? Itd.

Ovo je naravno samo dio pitanja koja su podijeljena u 4 grupe baterija, domet, punjenje, održavanje, a koja će biti obrađena u teoretskom dijelu treninga. Za praktični dio na raspolaganju je nova potpuno električne Toyota bZ4X koja pruža izvanrednu mješavinu snage, pouzdanosti i iskoristivosti.

Kao i do sada u projekt je uključen i rally prvak i automobilistički znalac Juraj Šebalj, koji će na prigodnom druženju na kraju sezone polaznicima uručiti diplome o uspješno završenoj Toyota hibridnoj školi.

S obzirom na veliki interes u Toyoti su sezonu 2024. odlučili započeti ranije pa su prijave za trening već moguće, a sve što je potrebno da bi bili sudionik besplatne Toyota hibridne škole i uživali u vožnji najnovijih Toyota Hibrida i Toyota baterijskih električnih vozila jeste da napravite prijavu putem e-maila ili telefona i odaberete termin koji Vam odgovara.

Kontakti za prijavu:
e-mail: mario.f@autonuic.ba
Tel: 063 202 207

Kopirati
Drag cursor here to close