SUV

Toyota lansira električni automobil sličan Tesli na kinesko tržište

GAC Toyota razvija sustav s Momenta Global, startupom koji razvija softver za autonomnu vožnju za proizvođače automobila…
AutoMoto / Flash | 28. 06. 2024. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski proizvođač automobila Toyota planira da na kinesko tržište sljedeće godine lansira prvi električni automobil opremljen naprednim sustavom autonomne vožnje sličnim Teslinom, koji je u potpunosti samovozeći, objavila je GAC Toyota.

Ova zajednička kompanija s kineskom državnom kompanijom Guangzhou Automobile Group (GAC) ima za cilj obnoviti tržišni udio japanskog proizvođača automobila u Kini tako što će sustići kineske rivale u tehnologijama u hibridima, baterijama i pametnim vozilima.

Grupa je najavila niz ciljeva inovacija na današnjem događaju u Guangzhou, prenosi Tanjug pisanje Reutersa.

GAC Toyota objavila je da će sljedeće godine lansirati SUV, kao prvi model koji će biti opremljen sustavom koji će omogućiti naprednu pomoć pri vožnji za parkiranje i navigaciju na autoputevima i gradskom prometu.

Ovo bi osiguralo njegovo liderstvo u ponudi tehnologije autonomne vožnje među svim stranim brandovima u Kini, navodi se u priopćenju.

GAC Toyota razvija sustav s Momenta Global, startupom koji razvija softver za autonomnu vožnju za proizvođače automobila, uključujući Mercedes-Benz.

Također surađuje s kompanijom Huawei, kako bi bila u mogućnosti da upotrebi softver za upravljanje vozilom, počevši od električne limuzine koja će biti lansirana 2025. na kinesko tržište.

Kopirati
Drag cursor here to close