Zračni jastuci

Toyota povlači još 190.000 vozila

AutoMoto / Flash | 04. 12. 2014. u 11:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska automobilska kompanija Toyota povući će još 190.000 vozila u Japanu i Kini zbog greške na zračnim jastucima proizvođača Takata.

Opoziv se odnosi na automobile proizvedene od rujna 2002. do prosinca 2003. godine, navode u Toyoti.

Ministarstvo prometa Japana je naložilo i drugim proizvođačima automobila da provjere jesu li ugrađivali isti tip zračnih jastuka u svoja vozila tijekom tog perioda. To znači da dodatno povlačenje vozila mogu da najave i druge japanske kompanije.

Toyota povlači 185.000 automobila u Japanu i 5.000 u Kini, uključujući neke modele Corole. Opoziv automobila je preventivna mjera, naglašavaju u Toyoti.

U posljednjih šest godina 11 svjetskih proizvođača, među kojima Toyota, Honda i Crysler, je povuklo 17 milijuna automobila širom svijeta zbog potencijalnih problema s korištenjem zračnim jastuka proizvođača Takate, prenose Nezavisne novine.

Defekti airbagova se smatraju krivim za smrt najmanje pet osoba. Posljednji slučaj spontane eksplozije zračnog jastuka Takata zabilježen je u Japanu u studenom. Do eksplozije je došlo u automobilu Toyote otpremljenom na otpad, tako da nitko nije ozlijeđen.

Kopirati
Drag cursor here to close