Auto moto savez

Učenici se natjecali u poznavanju sigurnosti u prometu

AutoMoto / Flash | 01. 06. 2015. u 13:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 30. svibnja u Jajcu u organizaciji Auto moto saveza u Bosni i Hercegovini i Auto moto saveza Republike Srpske održana su dva natjecanja učenika osnovnih škola u okviru prometno-preventivne i edukativne akcije ''Sigurno u prometu 2015''

Na međužupanijskom natjecanju učenika osnovnih škola sudjelovalo je 11 školskih ekipa iz 6 županija: Posavske, Zeničko-Dobojske, Šupanije Središnja Bosna, Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke, i Hercegovačkonaretvanske županije, koje su bile najbolje na prethodno održanim županijskim natjecanjima.

Poredak na Međužupanijskom natjecanju ''Sigurno u prometu 2015''
Školske ekipe:
1. OŠ Vladimira Nazora, Odžak,
2. OŠ Dr. Franje Nevistića, Šujca,
3. OŠ Orašje, Orašje.
Dječaci:
1. Velid Hamzić iz Odžaka,
2. Adin Kršić iz Odžaka,
3. Salih Petrović iz Orašja.
Djevojčice:
1. Martina Pačak iz Odžaka,
2. Anela Ćatić iz Odžaka,
3. Luciana Baotić iz Orašja.

Na natjecanju ‘’Sigurno u prometu 2015'' na razini Bosne i Hercegovine sudjelovale su 3 prvoplasirane ekipe sa Međužupanijskog natjecanja i 3 prvoplasirane ekipe sa natjecanja u Republici Srpskoj.

Poredak na natjecanju ‘’Sigurno u prometu 2015“ na razini Bosne i Hercegovine:

1. OŠ Vladimira Nazora, Odžak,
2. OŠ Novak Pivašević, Čelinac,
3. OŠ Orašje, Orašje.
Dječaci:
1. Adin Kršić iz Odžaka,
2. Velid Hamzić iz Odžaka,
3. Strahinja Kokan iz Čelinca.
Djevojčice:
1. Luciana Baotić iz Orašja,
2. Sara Krsmanović iz Bijeljine,
3. Isidora Gojković iz Čelinca.

U prometno-preventivnoj i edukativnoj akciji ‘’Sigurno u prometu 2015'' u školskim, općinskim, županijskim natjecanjima i natjecanju na razini BiH sudjelovalo je 860 učenika u 65 školskih ekipa iz Federacije BiH i 148 školskih ekipa iz Republike Srpske, a u edukativnom i praktičnom dijelu akcije bilo je uključeno preko 4.000 učenika.

Učenici su pokazali zavidnu razinu znanja iz poznavanja prometnih pravila i izvanredne rezultate u praktičnom dijelu upravljanja biciklima.

Temeljni cilj ove prometno preventivne i edukativne akcije, koja se održava već 18 godina, je osposobiti učenike osnovnih škola za sudjelovanje u cestovnom prometu u ulozi pješaka, vozača bicikla i mopeda i doprinijeti podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close