Stanje na cestama

Učestali odroni na dionici puta Salakovac-Mostar-Doljani

AutoMoto / Flash | 04. 02. 2015. u 09:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine u nižim predjelima vozi se po pretežno mokrom ili zasniježenom kolniku, dok u višim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu.

Na putovima na širem području Romanije i Kupresa, kao i na putovima Sarajevo-Foča, Foča-Gacko i Ljubinje-Bileća za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca. I na ostalim putovima koji vode preko planinskih prijevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca. Zbog snijega i jakog vjetra otežano se prometuje magistralnim putem Livno-Šuica, kao i putovima na širem području Gacka i Tjentišta. Ekipe putne operative nalaze se na terenu i interveniraju na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad.

Sinoć od 19 sati zbog intenzivnih snježnih padalina i jakog vjetra koji stvara nanose, ponovo je za sva vozila zatvoren regionalni put R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na putove: Salakovac-Mostar-Doljani, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Vozačima se preporučuje da voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putovima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić ne mogu prometovati teretna vozila preko 7,5 tona, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close