Brzi vozači

Više od 50% vozača prekoračuje brzinu na autocesti Banja Luka-Gradiška

AutoMoto / Flash | 31. 05. 2015. u 12:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 60 posto vozača prekorači brzinu tijekom kretanja vozilom na autoputu Banja Luka - Gradiška, podaci su preduzeća "Autoputevi RS".

Stoga je na sastanku predstavnika Ministarstva prometa i veza, MUP-a Republike Srpske, Agencije za sigurnost prometa te poduzeća "Putevi RS" i "Autoputevi RS" istaknut značaj kontrole brzine kretanja vozila na tom autoputu.

Razgovarano je i o unaprijeđenju baze podataka o prometnim nezgodama, te načinu i kriterijumima za utvrđivanje prioriteta i načinu otklanjanja opasnih mjesta na putevima u RS, priopćeno je resornog entitetskog ministarstva.

Također, upozoreno je na činjenicu da je smanjen broj izvanrednih tehničkih pregleda vozila u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 19,1 posto.

Izražena je zabrinutost jer pojedine postaje tehničkog pregleda odbijaju suradnju sa pripadnicima MUP-a, kao i činjenicom da veliki broj vozača odbija izvanredni tehnički pregled.

Iz Ministarstva prometa i veza RS-a zatražili su od MUP-a podatke o postajama koje, na bilo koji način, odbijaju vršiti izvanrednu kontrolu tehničkih pregleda vozila, kako bi se protiv njih poduzele mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close