Hubject GmbH

Volkswagen dio platforme za umreženje preko 40.000 punjača za električne automobile

AutoMoto / Flash | 21. 12. 2016. u 08:21 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen koncern ulazi u eRoaming platformu Hubject GmbH kao dioničar. Sa svojim strateškim udjelom u tvrtki iz Berlina najveći proizvođač automobila u Europi želi zajedno s osnivačkim dioničarima od početka 2017. godine dodatno ubrzati umreženje stanica za punjenje za električna vozila te ekspanziju i internacionalizaciju tvrtke Hubject GmbH, piše Automania.

Osim odgovarajuće ponude vozila, preduvjet za porast spremnosti na prihvaćanje električne mobilnosti je isto tako i dobro razvijena infrastruktura punjenja sa što jednostavnijim sustavom plaćanja na međunarodnoj razini.

Tvrtka Hubject GmbH, koju su 2012. godine osnovale tvrtke BMW, Bosch, Daimler, EnBW, innogy i Siemens, vozačima električnih automobila omogućuje jednostavan pristup i plaćanje na stanicama za punjenje. Već danas je s platformom povezano gotovo 40.000 stanica za punjenje na tri kontinenta.

S ciljem umreženja samostalnih rješenja za infrastrukturu punjenja tvrtka Hubject sa svojom uslugom „intercharge“ od 2013. godine nudi punjenje električnih vozila preko vlastite eRoaming platforme, i to na međunarodnoj razini, neovisno o vlasnicima stanica za punjenje.

Sa svojim udjelom u Hubjectu, predvodniku na tržištu na području eRoaminga, Volkswagen koncern ističe svoju namjeru da električnu mobilnost učini prikladnom za širu masu te da dosljedno ubrza razvoj infrastrukture.

Kopirati
Drag cursor here to close