ID.1

Volkswagen najavljuje jeftine električne automobile za Europu: Početna cijena od 20.000 eura

Unatoč nižoj cijeni, Volkswagen planira postaviti visoke standarde u pogledu tehnologije, dizajna i kvalitete.
AutoMoto / Flash | 30. 05. 2024. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi električni model Volkswagen, nasljednik malog električnog Up!-a, dolazi s fokusom na pristupačnu cijenu i efikasnu proizvodnju. Volkswagenov vrh potvrdio je dolazak modela ID.1, koji će biti manji i jeftiniji od ID.2, te će biti dostupan po cijeni od oko 20.000 eura, što ga čini oko 5000 eura jeftinijim od svog prethodnika.

Ovaj novi model, najavljen za 2027. godinu, temeljit će se na MEB Small platformi, namijenjenoj manjim vozilima, te će imati dimenzije slične Up!-u, s duljinom od oko 3,60 metara. Kako bi se postigla konkurentna cijena, vozit će se male baterije s jednostavnom tehnologijom.

Unatoč nižoj cijeni, Volkswagen planira postaviti visoke standarde u pogledu tehnologije, dizajna i kvalitete.

Šef VW-a Thomas Schäfer ističe da će ovaj model, iako pristupačan, postaviti standarde u početnom segmentu tržišta električnih vozila. Ipak, izazov je postao osigurati konkurentne uvjete proizvodnje u Europi, zbog rastućih troškova energije, materijala i sirovina.

Volkswagen planira proizvodnju ID.1-a u Europi uz visoku lokalizaciju kako bi se smanjile emisije CO2 i troškovi transporta komponenti. Šef tehničkog razvoja Kai Grünitz naglašava važnost ovog modela za privlačenje šire baze kupaca, ističući potrebu za pristupačnim električnim vozilima koja će uvjeriti kupce da su električni automobili pravi put za budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close