Mini jurilica

Volkswagen planira GTI izvedbu Up-a!

AutoMoto / Flash | 20. 12. 2016. u 12:48 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

VW Golf GTI je s razlogom jedan o najpoželjnijih i najprodavanijih tzv. hot hatcheva svih vremena. Zabava je za vožnju, relativno je pristupačne cijene i zahalan za svakodnevnu upotrebu. Sada njegov proizvođač želi svoju uspješnu formulu prebaciti na još jedan manji model - up, piše Autonet.

Točnije, prema navodima AutoExpressa u Volkswagenu planiraju tijekom 2018. kupcima ponuditi GTI izvedbu svog najmanjeg modela kojeg će pokretati 1,0-litreni 3-cilindrični TSI pogonski stroj snage 85 kW, odnosno 116 KS, što je više no dovoljno da bi ovaj 880 kg težak automobil do 100 km/h stigao za oko 8,5 sekundi.

Pogon će dakako biti na prednje kotače, a s motorom će biti uparen ručni mjenjač. Trenutno nema informacija hoće li se u opcijskoj ponudi nalaziti automatski prijenos.

Pored snažnije motorizacije, ova će verzija up!-a dobiti dorađene kočnice, upravljač i ovjes, a od standardnih će se izvedbi razlikovati i novim aero paketom, bogatijom opremom, sportskim sjedalima, pedalama i upravljačem, raznim ukrasima izvana i iznutra i sl.

Kopirati
Drag cursor here to close