Greška

Volkswagen povlači 5.000 Golfova

AutoMoto / Flash | 29. 03. 2016. u 11:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač automobila Volkswagen povući će s američkog tržišta više od 5.000 modela Golf na električni pogon, zbog nedostatka koji može dovesti do prestanka rada motora, objavila je ta kompanija.

Prema riječima glasnogovornika kompanije, u pitanju je 5.200 električnih Golfova proizvedenih 2015. i 2016. godine, prenijela je Beta.

"U pojedinim slučajevima i pod određenim uvjetima, dijagnostički sustav koji je previše osjetljiv na bateriju visokog napona može greškom registrirati kratak električni spoj kao znak da je baterija ispražnjena", rekao je glasnogovornik Volkswagena.

Može doći do zaustavljanja motora tijekom vožnje, što povećava opasnost od nesreće, naveo je isti izvor. Ni Volkswagen, ni američka služba za sigurnost u prometu (NHTSA) nisu objavili je li taj nedostatak izravni uzrok prometnih nezgoda.

Kompanija je navela da su druge funkcije vozila, kao što su kočnice, svjetla, zračna sjedišta i asistirano upravljanje, u potpunosti očuvane, jer ih napaja druga baterija i nisu povezane s tim nedostatkom.
Volkswagen je u SAD-u već suočen s povlačenjem vozila nakon što je u rujnu priznao da je programirao oko 600.000 dizel vozila da se uključuju kontrole za ispuštanje štetnih plinova tijekom testova, a da se isključe kada su vozila na putovima kako bi se poboljšale njihove performanse.

Kopirati
Drag cursor here to close