Prodaja

Volkswagen se dijeli na četiri grupacije

AutoMoto / Flash | 17. 06. 2015. u 11:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen će, prema još ne potvrđenim informacijama, biti podijeljen na četiri holding kompanije kako bi se poboljšala prodaja i povećao profit ove grupacije, saznaje Reuters.

Na osnovu tih informacija, prva od četiri nove podgrupe obuhvatit će automobilske marke koje proizvode putnička vozila srednje i niže klase Volkswagen, Škoda, Seat. U drugoj grupi će se naći brendovi čiji proizvodni program čine privredna vozila MAN, Scania, VW komercijalna vozila.

Preostale dvije kompanije imat će u svom sastavu premium marke. Jedna od njih, koju predvodi Audi, obuhvaćat će i Lamborghini i Ducati, dok će se na čelu druge nalaziti Porsche, a uključivat će još Bentley i Bugatti, prenijela je FTV.

Izvor iz Volkswagena navodi da će se na čelu prve podgrupe VW, Škoda, Seat naći bivši menadžer BMW-a, Herbert Diess. Audijevo odjeljenje vodit će Rupert Stadler, dok će za Porsche i njegovu grupu brendova biti zadužen Matthias Muller, trenutni šef Porschea. Za komercijalni program zadužen će biti Andreas Renschler.

Volkswagen za sada nije bio spreman službeno komentirati ove navode, a izvor iz njemačkog auto-giganta navodi da je cilj restrukturiranja bolje funkcioniranje regionalnih prodajnih centara. Odluke menadžmenta bit će implementirane brže, a svaka podkompanija imat će ingerencije da samostalno odlučuje koji modeli će se prodavati na kom tržištu.

Najave o promjenama su potaknute zabilježenim mjesečnim padom prodaje VW grupacije u travnju i svibnju, u usporedbi s istim razdobljem 2014., što je prvi put da se tako nešto dogodilo još od 2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close