Neće ići tako lako

Volvo promijenio planove oko elektrifikacije

Umjesto potpunoj elektrifikaciji, Volvo se sada okreće - hibridima.
AutoMoto / Flash | 30. 07. 2024. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje vrijeme više je automobilskih kompanija najavilo promjenu strategije poslovanja te su odlučili usporiti s planiranom elektrifikacijom.

Iako će, naravno, i dalje veliki fokus biti na električnim automobilima i baterijama, realnost tržišnih uvjeta je takva da je potražnja za vozilima na struju puno manja od očekivane. Vozači se i dalje ne žele odreći komocije koju im pružaju automobili s motorima s unutarnjim izgaranjem, dok veliki dio njih pokušava uzeti najbolje od oba svijeta i kupuju hibride.

Posljednja kompanija koja se odlučila prilagoditi situaciji, odnosno koja je najavila promjenu planova potpune elektrifikacije jest Volvo. Njihov preambiciozni plan bio je da do 2030. godine u svojoj ponudi imaju isključivo električne automobile, no ipak su se odlučili pomaknuti taj rok za dalju budućnost, javlja Zimo.

Naime, prodaja električnih automobila na nekim je ključnim tržištima usporila, a na potpunu prilagodbu struji utječu brojni faktori - od geopolitičkih tenzija između Kine i SAD-a i Europe, ograničene infrastrukture za punjenje pa do nesigurnosti oko državnih subvencija na brojnim tržištima.

Umjesto potpunoj elektrifikaciji, Volvo se sada okreće - hibridima.

Kako je to za medije objasnio izvršni direktor tvrtke Jim Rowan, hibridi predstavljaju “čvrst most” za njihove kupce koji još nisu u potpunosti spremni prijeći na električne motore.

On hibride ipak smatra privremenim rješenjem te će Volvo i dalje ostati posvećen potpunoj elektrifikaciji, no ostaje pitanje kada će to biti. Nadaju se kako će, usprkos svim problemima na tržištu e-vozila, njihova popularnost i prodaja kontinuirano rasti, a do tada oni svojim kupcima žele ponuditi različita rješenja.

S obzirom na to da već imaju veliko iskustvo s hibridima, u ovoj kompaniji vjeruju da su dobro pozicionirani za borbu s konkurentima na tržištu.

Iz ove tvrtke vjeruju kako budućnost automobilskog tržišta zaista pripada električnim motorima te će i dalje nastaviti s istraživanjem i razvojem te tehnologije i automobila, no do trenutka dok struja ne postane dominantna, i dalje će svojim vozačima dati i alternativu u obliku hibridnih vozila.

 

Kopirati
Drag cursor here to close