Električna limuzina

VW otvorio narudžbe za ID.7 Pro - cijena 57.000 eura

Model električne limuzine, koja bi u Volkswagenovoj gami trebala zamijeniti Passata, ovoga je tjedna ušao u serijsku proizvodnju, a kupcima u Europi već sada je omogućeno predbilježiti se za svoj primjerak.
AutoMoto / Flash | 28. 08. 2023. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom tjedna službeno je započela proizvodnja modela ID.7, Volkswagenove nove električne limuzine i najvećeg njihovog osobnog automobila isključivo na strujni pogon.

Pred tim je modelom velik tržišni izazov – s vremenom zamijeniti kultni model Passata, koji je desetljećima bio njihov glavni model u višoj klasi, namijenjen poslovnim korisnicima i velikim obiteljima.

Novi ID.7 zamišljen je tako da donese dug doseg i veliku bateriju, brzo punjenje, prostranu unutrašnjost i intuitivno sučelje, a prvim kupcima bit će isporučen tijekom jeseni. Nedugo nakon pokretanja proizvodne linije, Volkswagen je otvorio i prednarudžbe za prvu varijantu ovog automobila – ID.7 Pro, javlja AutoNet.

Ova specifikacija donosi bateriju neto kapaciteta 77 kWh te doseg s jednim punjenjem od 621 km (prema WLTP-u). Snaga ugrađenog elektromotora, smještenoga straga, je 286 KS, uz 545 Nm okretnog momenta.

Iako je dug gotovo 5 metara, ID.7 ima krug okretanja od tek 10,9 metara, a proizvođač se pohvalio i visokom učinkovitošću pogonskog sklopa, koji troši od 16,3 do samo 14,1 kWh za 100 kilometara.

ID.7 Pro u svojoj prvoj izvedbi donosi, kao osnovnu opremu, head-up zaslon, navigacijski sustav Discover Pro Max, 19″ tamne naplatke od lake legure, “Keyless” pristup, kao i napredne sustave pomoći vozaču: “Travel Assist”, “Lane Assist”, “Emergency Assist”, “Side Assist” i “Area View” – prevedeno, automobil će pomagati tempomatom, pri zadržavanju vozne trake, u slučaju nužde, a opremljen je i kamerama sa svih strana. Tu su i ergoActive pametna sjedala, 700 W Harman Kardon zvučni sustav (12.1), a kao dodatna oprema nude se LED matrix svjetla, panoramski krov s elektroničkim zatamnjenjem i opcija prilagodljivog ovjesa.

ID.7 Pro s osnovnom će opremom u Europi koštati 56.995 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close