Tomislavgrad

Završni radovi na rekonstrukciji lokalnih cesta

AutoMoto / Flash | 05. 09. 2015. u 13:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeni su radovi na rekonstrukciji dijela lokalnih cesta koje vode od spoja s magistralnom cestom Tomislavgrad-Posušje prema naseljima Bučić i Stepen u vrijednosti od 36.000 KM.

Kako se doznaje iz općine Tomislavgrad, Ministarstvo raseljenih i izbjeglih osoba BiH odobrilo je po 15 tisuća KM za projekte u oba ova naselja dok su dio sredstava u Stepenu prikupili mještani, a financijski je potpomogla i općina Tomislavgrad.

Idućega tjedna, kroz sufinanciranje općine Tomislavgrad i prikupljanje sredstava samih mještana bit će izvršena rekonstrukcija lokalnih cesta u tomislavgradskim naseljima Miljacka i Sulića brig čija je vrijednost radova procijenjena na 40. 200 KM.

Osim spomenutih radova u naseljima oko Tomislavgrada, u 430 metara dugoj ulici ispod Tvornice kabela u samom gradu ovih dana započelo je asfaltiranje, a isto se nalazi u projektu izgradnje oborinske i fekalne kanalizacije te rekonstrukcije vodovodne i elektro mreže.

Ugovorom je predviđeno polaganje dva sloja asfalta, ukupne debljine 11 cm (nosivi i habajući sloj), a čitavom dužinom ove ulice bit će izgrađen i pločnik širine 1,5 m.

Radove izvode djelatnici poduzeća Putovi d.o.o. Grude, a radi se temeljem Ugovora o izgradnji kanalizacijskih kolektora i rekonstrukcije vodovoda u Tomislavgradu, ukupne vrijednosti 2.013.774,49 KM.

Time je predviđena izgradnja kanalizacije i rekonstrukcija vodovoda u gradskim ulicama u ukupnoj dužini od 2,6 km.

Kopirati
Drag cursor here to close