Čišćenje u tijeku

Zbog odrona i dalje obustavljen promet na cesti Jablanica-Prozor/Rama

AutoMoto / Flash | 22. 12. 2015. u 08:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog većeg odrona kamenja na dionici M-16.2 Jablanica-Prozor, na snazi je potpuna obustava prometa. Ekipe putne službe nalaze se na terenu i rade na raščišćavanju.

Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralni putevi: Zenica-Doboj, Doboj-Tuzla, Sarajevo-Mostar, Bugojno-Livno, Vitez-Travnik i Glamoč-Mlinište.

Kolnik je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Poseban oprez preporučuje se na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Obustava prometa za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, aktualna je na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske mreže na magistralnom putu M-17 u gradskoj zoni u Konjicu. Prometj se tijekom dana odvija jednom trakom naizmjenično.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje su u tijeku sanacijski radovi, a izdvajamo putne pravce: Jajce-Banja Luka, Stup-Rajlovac, Čelinac-Kotor Varoš i Visoko-Kiseljak.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close