Vožnja po vrućini

BiHAMK apelirao na vozače: Budite maksimalno oprezni

"Ako putujete na duže relacije, krećite u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima i tijekom putovanja pravite češće pauze", naveli su.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 06. 2024. u 09:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izrazito toplog vremena iz BiHAMK-a mole vozače da tijekom vožnje budu maksimalno oprezni i da unose dovoljne količine vode u organizam.

"Ako putujete na duže relacije, krećite u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima i tijekom putovanja pravite češće pauze. Molimo i ostale sudionike u prometu (posebno motocikliste) da budu oprezni i da poštuju sve prometne propise", poručuju iz BiHAMK-a.

Zbog održavanja manifestacije "514 Dani Ajvatovice", zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i izvangabaritnog tereta na teritoriji Srednjobosanskog kantona.

Povećan je promet vozila i prisustvo pješaka na putevima prema Donjem Vakufu i Pruscu, tako da se vozačima savjetuje opreznija vožnja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je promet na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim cestama: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protječe uz zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja mjeseca kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Kopirati
Drag cursor here to close