Stanje na cestama

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na GP: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška

Duga su zadržavaja na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška.
AutoMoto / Stanje na cestama | 23. 08. 2024. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog radova na sanaciji kolovoza na platou naplatnog mjesta Lepenica, na autoputu A-1, promet je obustavljen do 8 sati. Obustava prometa bit će na snazi i u ponedjeljak 26.8.2024. godine od 8 sati do utorka 27.8.2024. godine do 8 sati. U međuvremenu se prometuje usporeno, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na dionici Tuzla- Čelić (u mjestu Lopare) zbog deminerskih radova od 8 do 16 sati promet se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta). Minerski radovi aktualni su od 8 do 16 sati i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Sanacijski radovi aktualni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Olovo – Semizovac.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet  obustavljen.

Do kraja kolovoya, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je promet za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Duga su zadržavaja na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Čekanja na graničnim prijelazima podložna su čestim izmjenama. Vozači mogu pogledati kamere na web stranici bihamk.ba, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close