Polako

Stanje na cestama: Oprez zbog magle i odrona

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
AutoMoto / Stanje na cestama | 24. 09. 2024. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Zbog izvođenja radova u Mostaru na dionici Varda - Rodoč, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog klizišta promet je potpuno obustavljen na dionici Razboj - Rudanka, na lokaciji prijevoja Ljeskove vode.

Zbog oštećenja mosta na dionici Rogatica - Ustiprača, vozila do 30 tona ukupne dozvoljene mase prometuju naizmjenično jednim prometnim trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Zbog izvođenja radova na dionici Dobro Polje - Miljevina (Sarajevo - Foča), promet se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici M-14.1 Gradiška - Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

 Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-4 Jelah - Doboj (Kraševo), Doboj - Lukavac,

- M-5 Lašva - Kaonik,

- M-17 Tarčin - Konjic,

- M-18 Olovo - Semizovac.

Zbog klizišta na dionici M-20 Foča - Goražde (kod mjesta Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo - GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close